Monday, November 9, 2009

Concept Application Server pe 64 de biti !

De cateva zile ma chinui cu portarea serverului Concept pe 64 de biti. Totul e aparent simplu, existant o singura problema (majora): sizeof(long) ... nu are rost sa intru in detalii, important e ca in final conversia a reusit, pastrand structura fisierelor executabile identica pe 32 si 64 de biti. Din pacate, pentru multi versiunea de 64 este disponibila doar pe Linux/BSD ... teoretic si pe Windows pentru cine are rabdare sa compileze dupa surse. Voi face eu asta in zilele urmatoare.
Am incercat sa fac totul din precompilare (astfel incat sa fie exact aceleasi surse si pe 32 si pe 64) si sper ca am reusit (am testat doar pe Ubuntu/64 biti pe un server pus la dispozitie de Doru de la Aplix). In rest, modulul de AES a fost modificat dupa descrierea lui Chris Lomont (care are o implementare foarte interesanta a algoritmului) iar cel de RSA al lui Hariyanto Lim, ce se pare ca nu-l mai intretine, a fost modificat de mine.

Clientul Concept inca nu este disponibil in versiune de 64 de biti, cea de 32 de biti functionand oricum fara probleme. Oricum, il voi porta si pe acesta in curand.

No comments: