Friday, October 16, 2009

Concept - ce mai e nou ?

Sunt foarte multe lucruri noi prin Concept si de aici as enumera: suportul webdav, LDAP (prin OpenLDAP) si MAPI(doar pe Win32, in curand si pe non-windows prin OpenMAPI). Intreg framework-ul sau 99% din API-uri au fost publicate, din pacate nu toate functiile sunt documentate (sunt peste 4000 de functii si proprietati, din care sunt explicate in jur de 1000). Cu toate astea majoritatea sunt destul de intuitive iar la restul exista documentatie pe site-ul dezvoltatorilor, pentru ca API-urile au fost pastrate. Paginile de help sunt disponibile aici:

http://www.radgs.com/docs/help/

Pe de alta parte, suportul pentru controlul webkit a fost imbunatatit - a fost creat evenimentul OnRequest2, eveniment ce nu este disponibil nativ, prin interceptarea request-ului din libsoup. Asta inseamna ca putem emula form-uri, iar informatia din aceastea poate fi interceptata usor. In Gyro s-a facut o gramada de debuging
  • a fost gasit un bug de tranzactie ce-mi dadea dureri de cap de ceva timp
  • suportul pentru WYSIWYG in form-uri a fost finalizat (prin implementarea completa din webkit si cateva artificii javascript folosind nicEdit)
  • multe alte bug-uri minore prin GyroWeb
In rest, lucrez intens la prezentari si documentatii.
O discutie de ieri cu un prieten, mi-a dat o idee de slogan pentru Gyro:

Esti programator. Stai afara. Folosete GyroGears.
sau
You're a developer. Stay outside. Use GyroGears.

Zilele acestea as vrea sa-i fac un face lift lui Gyro, pentru ca s-au adunat relativ multe controale si optiuni, ce la ora asta nu mai sunt organizate tocmai optim.

No comments: