Monday, December 14, 2009

Concept 1.1 BETA

Munca multa in ultimul timp, in special pe partea de testare. S-au rezolvat toate bug-urile raportate pana acum (cu multe nopti nedormite). S-au implementat feature-uri noi precum suportul de Twitter (http://www.radgs.com/docs/help/Twitter.html).

Prin client, limita pentru filerequest a fost ridicata la ... infinit ... Din pacate inca exista limitar pe partea de primire de fisier, dar vor fi eliminate si acestea in curand.

Ma gandesc sa numesc cateva din persoanele ale caror idei se regasesc in GyroGears sau care au avut o cotributie majora in implementarea feature-urilor.
Dan Vasile - o gramada de bugfix-uri (nici nu mai stiu exact cate). Pe langa asta, a mai avut si multe idei
Doru Ilasi - editarea direct in view-uri. Nu a fost chiar ideea lui, dar m-a convins sa implementez asta in Gyro
Dan Craciun - semnaleaza si gaseste problemele cu UTF-8 pe Windows 7
Robert Shiplett - comentariile rautacioase, dar indreptatite despre o varianta "broken" de Concept strecurata in distributia oficiala. M-am invatat minte sa testez mai atent.
Emil Tereanu si Ruben Sainiuc - m-au scutit de zile intregi de a ma documenta despre ffmpeg si procesarea/conversia video
Vlad Nemes - cel care se uita ce se intampla prin lume si-mi zice si mie astfel incat sa ma ajute sa tin Gyro si Concept "in trend".

Am inceput sa paricip si pe la geekmeet-uri. Am avut feedback destul de interesant pana acum. Am fost in Cluj, Timisoara si Constanta. Trebuie sa recunosc ca cea mai "exotica" prezentare a fost cea de la Timisoara, unde cred ca voi merge de fiecare data cand voi avea ocazia. A fost poate prezentarea din care am invatat eu cel mai mult.

O sa tot amestec subiectele si voi vorbi si despre scrisoarea lui Monty. Circula pe internet un apel de a "salva MySQL"-ul venit chiar din partea creatorului acestuia. Cu riscul de a supara pe cineva voi spune:
- daca acest apel venea de la oricine altcineva, l-as fi sustinut. Atata timp cat vine de la cel care a vandut MySQL-ul, nu pot sa-l sustin. Este oarecum trist sa vinzi un produs iar apoi sa faci lobby pentru "salvarea lui". Nu as vrea sa folosesc cuvinte mai dure.
- din momentul vanzarii catre Sun, cred ca preluarea de catre Oracle putea fi anticipata. InnoDB a fost cumparat cu mult inaintea lui MySQL. Oare ce ar fi putut urma ?
- Oracle incearca sa creeze un monopol. Dar cred ca asta incearca orice companie ce se respecta, iar asta de cand lumea. Politica de monopol, vorbind "la rece", este cea mai sanatoasa pentru "practicant". Cand Monty isi incasa cecul, nu cauta acolo un raspuns afectiv ? Il respect foarte mult pentru ceea ce face si consider ca ar trebui sa se concentreze pe MariaDB lasand politica pentru politicieni. Sunt tare nerabdator sa incerc MariaDB.
Vezi BerkeleyDB, ce este acum tot in proprietatea Oracle... si a pornit tot ca open source.
- InnoDB+, un engine superior InnoDB e closed source! Iar asta este un lucru rau pentru ca ... ? Nu inteleg de ce trebuie sa fie totul open source. Sunt fan al open source-ului dar nu consider ca nu trebuie sa mai existe altceva in afara de open. Iar daca ne uitam cata politica e prin open source ... incep sa cred ca modelul closed e mai "liber".

No comments: