Monday, October 27, 2008

Bohemian_developer.Init()

Spatiul ... ultima frontiera ... cu 5 ani in urma am hotarat ca modelele actuale web si desktop nu sunt tocmai pe gustul meu. Pe atunci eram student ... am hotarat sa ma avant (cu capul inainte) in acest proiect ... proiect numit Concept Application Server ... practic este un limbaj de programare cu un framework si un model unic ce functioneaza peste internet. Mai multe informatii gasiti pe site-ul www.radgs.com. Aceasta ar fi compania pe care incerc (fara prea mult succes) sa o conduc.

Oricum, scopul blog-ului nu este acesta, ci ideea din spatele CAS (Concept Application Server). Este un proiect ce imi este foarte drag si e gratis! Este dezvoltat din pasiune si cu forte proprii. Am cautat cele mai bune solutii pentru tot ceea ce am facut: de la bibliotecile linux in licente LGPL pana la standardale Windows. Sper sa nu deschid iar o discutie "windows" vs. "linux". Ok. De aici "boemitatea" ... totul e facut din pura pasiune ... asa cum se intampla peste tot prin anii 80, cand formatiile rock cantau de placere, jucatorii jucau de placere iar banii si tot ceea ce este material parca nu insemna nimic. Din pacate, nu vreau sa fiu ipocrit si sa spun ca programam ... pe pietre colorate si scoici gaurite ... cu toate ca ar fi frumos ...

Prin anii 80, 2 gemeni, "The Oliver twins" au creat Dizzy ... poate unii din voi il mai stiu ... cei ce au apucat sa aiba un HC 91 sau un CIP. Era uimitor ce se putea face cu mai putin de 20 de cuvinte cheie si in mai putin de 48Ko de memorie. Oricum, sa revin ... cei doi gemeni au facut o gramada de lucruri extraordinare din pura pasiune si din pasiunea lor si-au luat Ferrari-uri ... este interesant, pentru ca scopul nu a fost "Ferrari" ... si a fost vorba de arta in adevaratul sens al cuvantului ... fara a alerga dupa profit.

No comments: